Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Højmarks Zell am See

Pistefakta
58 km
49 km
31 km
3029 m (Top) 756 m (By)

"Hvad skal vi i morgen?" Mulighederne, på ski, i Zell am See er uendelige og spørgsmålet er sikkert det mest stillede ved aftensmaden, lige efter "Zu trinken?" Ofte kan man lade vejrudsigten hjælpe til og vælge, om næste dags skiløb skal foregå på frostsikre gletsjerpister, hyggelige skovpister eller det hemmelige sted med uendelig meget plads?

Læs mere om det hemmelige sted længere ned i teksten...

Skiferie i Zell am See, et alsidigt område med et livligt byliv

Danskere har stået på ski i Zell am See, lige så længe man kan huske tilbage. Stedet popularitet bunder i den fantastisk smukke beliggenhed ved den maleriske sø, den hyggelige og international atmosfære og godt og klassisk skiløb. Men det er også kontrasten mellem det trygge og det vilde, der virker dragende. Zell am See ligger som porten til Østrigs højeste og vildeste bjerge. Når man kører til Zell kommer man gennem lavtliggende dale med lavere, runde bjerge. Men lige bag byen går Glocknerstrasse, som kun er åben om sommeren, op i næste 2400 meters højde, tæt forbi Østrigs højeste bjerg Gross Glockner (3800m).

Kontrasten ses også i skiterrænnet hvor Schmittenhöhe og Maiskogel er på træklædte bjerge i hyggelige omgivelser, mens skiløbet på Kitzsteinhorn er i højalpine omgivelser uden træer, med rå klipper og gletsjer.

Selve byen er lidt på samme måde. Den idylliske by med gamle huse og det berømte casino på søbredden, som om formiddagen ligger stille hen, men som om eftermiddagen indtages af feststemte skiløbere til vild afterski, som for mange fortsætter til langt ud på natten på de lækre barer og natklubber byen også er kendt for.

Skiløbet

Det er de mange forskellige muligheder der gør Zell am See til et unikt skisportssted. Groft sagt kan man dele skiløbet ind i fire områder: Schmittenhöhe i gåafstand fra alle vores hoteller, Kitzsteinhorn som let nås med skibus eller egen bil, Maiskogel som er halvvejs til Kitzstein og "alt det andet" (læs mere længere nede)!

Destinationsfakta
Byens højde:
756 m
Højeste skiløb:
3029 m
Længste nedkørsel:
7 km
Total pistelængde:
138 km
Langrend:
200 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
57
Storekabinelifter:
4
Kabinelifte:
7
Stolelifte:
17
T-lifter:
27
Liftkap. pr. time:
79844

Schmittenhöhe.

Navnet refererer til bjerget lige vest for Zell am See. Det ligger nærmest som en halvcirkel rundt om byen og der er liftadgang fra tre dalstationer: Med Areitbahn i Schüttdorf, med City Express direkte fra centrum eller fra dalen lige ovenfor centrum, hvor hele tre lifte går op til bjergkammen, i hver sin retning.

Hele bjergkammen rundt, kan man komme ad lækre pister og med stolelifter, uden at skulle helt ned til dalen igen. Kammen virker nærmest som et stort plateau, hvor det er let at komme rundt også for begyndere. Heroppe finder man en lille snowpark, flere "sikre" offpisteområder, slalombane med tidtagning og en fun slope til børnene.

Særligt den sydlige ende af bjergkammen er velegnet til begyndere. Her er der meget brede, blå pister som med sikkerhed giver nye skiløbere, så meget selvtillid og glæde, at de bliver fanget i skiløbsnettet og går fra at være almindelige mennesker til at være skiløbere, lige som så mange før dem.

Hvis man hører til dem der har mange kræfter, er der et par rigtigt fede sorte pister fra toppen, helt ned til byen. F.eks. 13'eren som godt kan give lidt syre i benene, på selv den bedste skiløber, hvis man tager den i et hug. Rundt om i terrænet ligger masser af hyggelige serveringssteder, hvor man kan spise sin frokost eller få en forfriskning. Særligt terrassen på Blaickner's oven for den gamle kabinelift, Sonnenalmbahn er fantastisk i solskin.

Kitzsteinhorn

Skiløb i 3000 meters højde, brede velpræparerede pister, en af Østrigs bedste snowparks, fantastiske afmærkede offpisteruter og en af Østrigs stejleste pister, black mamba. Skiløbet på Kitzstein har det hele og lidt til.

Hvert år flokkes skituristerne og verdenseliten til det unikke område. Skituristerne, fordi der heroppe stadig er lækkert frost sne, langt hen på foråret, hvor slushsneen har indtaget pisterne de fleste andre steder og eliten, fordi der afholdes freestyle og freeridekonkurrence heroppe og fordi træningsforholdene er helt i top, det meste af året! Kitzstein har kun lukket for skiløb, et par måneder i sensommeren. Resten af året ruller liferne ufortrødent.

Liftene på Kitzstein er topmoderne. Så sel om der i godt vejr og wekkender om foråret kan være fyldt på parkeringspladserne, er der meget lidt ventetid i liftkø. Serveringsstederne er også helt i top og der er et stort skicenter Big Apple, med skibutik og servicering. I hele området er der gratis wifi, så du kan lægge de fantastiske oplevelser på de sociale medier live.

Maiskogel (Kaprun)

Det lille "hemmelige" sted. Selv midt i højsæsonen når Alperne er invaderet af glade skiturister, er der stadig god plads på Maiskogels pister. Området er i modsætning til Schmitten, lettest længst nede og sværest oppe. Det er rigtigt godt til grupper med blandet niveau, ligesom det virker knap så grænseoverskridende for helt nye skiløbere, at starte i bunden af området, frem for at skulle fragtes helt til toppen af et bjerg, med en følelse af, at der er meget langt ned.

Et godt råd på travle dage er, at gøre stop et par timer om morgenen ved Maiskogel, på vej til Kitzstein. Når man siden kommer op til dalstationen ved Kitz, er den værste morgentrafik overstået og man kommer hurtigt op i terrænet!

Alt det andet...

Når du køber liftkort til Zell am Zee-området, har du ud over ubegrænset skiløb på Schmitten, Kitz og Maiskogel også en dag i Saalbach kæmpe Ski Circus. Spørg evt. en af guiderne, hvordan du kommer dertil.

Zell am Sees beliggenhed er også interessant, hvis man køber et Salzburgerland Super Ski Card. Indenfor en halv times kørsel kan man udover Ski Circus også nå Gasteinertal, Kitzbühl-området, Wagrainområdet, Maria Alm-Dienten-området og flere mindre steder. Det giver nærmest 1000 km piste indenfor en halv times kørsel!

Freeride/offpiste

Kitzsteinhorn er et virkeligt hotspot når det gælder offpiste. Her er et væld af mærkede ruter og det højtliggende skisportssted bliver ofte ramt af snevejr, så der er mange muligheder for skiløn i løs sne.

Er vejret gråt, kan sigtbarheden oppe på gletsjeren være lig nul. På sådanne dage kan man prøve ofpiste mellem træerne på Schmittenhöhe. Der er nogle afmærkede, sikrede ruter og med den nye lift, Zell am Zee-express er området på bagsiden blevet tilgængeligt.

Husk sikkerhed frem for alt, inden man bevæger sig uden for pisterne.

Freestyle

Snowparken på Kitzsteinhorn er stoooor. Den trækker parkrotter fra det meste af Europa til sig, det meste af året. Heroppe kan selv de aller dygtigste blive udfordret.

Desuden er der en lille park på Maiskogel og en på Schmittenhöhe. Begge er noget mere overkommelige og her kan man sagtens slippe sine teenagere løs, uden at frygte, at de kommer galt afsted.

Langrend

Zell am See området har 107 km langrendsløjper, med både klassisk og skatespor! Løjperne ligger spredt ud i dalen. Blandt andet er der en runde ved slottet i Kaprun, som er begyndervenlig, men med fantastisk udsigt, til slottet, Kitzstein og Hohe Tauern.

For de mere garvede ligger der en barsk løjpe langs den nederste del, af den vinterlukkede Glocknerstrasse.

Mange tyske og østrigske langrendsløbere holder langrendsferie i Zell am See. Udover de gode løjper, får man også stemningen i byen med, den er på mange måder unik.

Unik feriestemning

Zell am Sees centrum er uden sit lige. Små hyggelige gågader med servering side om side med de flotteste concept stores og lækreste hoteller. Byen har været turistby i hundredevis af år og summer af liv både sommer og vinter. I sær sidst på sæsonen er gadelivet helt i top. Eftermiddagstemperaturerne kan godt snige sig op, så man kan gå en tur gennem byen eller langs søpromenaden i t-shirt og slutte af med en øl på afterski.

Der er virkelig gode spisesteder i Zell am See og nogle af dem kan dateres helt tilbage til 1600-talleter forsynet med masser af skibutikker, restauranter, afterski-steder, caféer mv. Atmosfæren er fredelig, gæstfri og ægte østrigsk. Langs landsbyens gader og inde i de hyggelige gårde er der mange sjove butikker, caféer, restauranter og barer at opdage.

For dem, der ønsker at slappe af og nyde lidt ekstra, er et besøg i det nybyggede Tauern Spa et must. Højdepunktet er den varme saltvands-swimmingpool udendørs med udsigt til gletsjeren.

Gå ikke glip af afterski på Dorfschenke i Schüttdorf. Stemningen er høj, når alle landsbybeboerne og turister i alle aldre fester med sang og skummende øl i ægte østrigsk ånd.

 

Læs mereMinimér
SE ALLE HOTELLER I ZELL AM SEE Få hele overblikket

Populære hoteller i Zell am See

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Pinzgauerhof, Zell am See

 • Autentisk østrigsk hygge
 • Ideelt til grupper
 • Value for money
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Hotel Zum Hirschen, Zell am See

 • Stemningsfyldt hotel
 • Delikat køkken
 • Indendørs pool
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

AlpineResort, Zell am See

 • Fantastisk beliggenhed
 • Direkte på pisten
 • Wellness & indendørs pool
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser