Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Højmarks Wagrain

Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2188 m (Top) 850 m (By)

- Ungerne er ved at falde i søvn ved aftensmaden. Selv om hotellet serverer deres livretter, kan de næsten ikke holde sig vågne.

Hele dagen er blevet brugt i sneen, med fuld drøn på skiene. Selv de voksne må, næsten, kapitulere. Selvom hverdagens stress og jag er langt væk er alle trætte - på den gode måde. Det sidste man tænker på, inden man falder i søvn er, at i morgen bliver lige så fantastisk...

Skiferie i Wagrain - populært danskervalg

Det er ikke svært at forstå, hvorfor det hyggelige Wagrain er blevet en stor favorit blandt familier med børn. Her kan du give dine børn en perfekt introduktion til Alperne og se dem udvikle sig til at blive dygtige skiløbere. Pisterne er brede, godt designet og nemme at navigere på.
Men Wagrain er mere end det. Her er også plads til "voksenferie", med hyggelig afterski, gode restauranter og et godt natteliv.

Så uanset hvilken alder du har eller hvilket skiniveau du er på, så har Wagrain alt det danske skiløbere lægger vægt på.

Skiløbet

Wagrain er en del af det enorme Ski Amade med 860 km pister på samme liftkort.

Skisystemet i Wagrain udgår fra enten "begynderbjerget" Grafenberg eller Flying Mozart-liften, hvorfra du kan udforske pister i alle kategorier i det enorme skiområde. I 2013 åbnede den nye lift G-LINK, hvilket betyder, at det nu er slut med at tage skibussen mellem de to bjergsider Griesskareck og Grafenberg. Det har været revolutionerende for Wagrain. Skiområdet er nu helt sammenhængende; kommer man fra St. Johan og vil videre mod Flachau, er det altså slut med lange ventetider på bussen og en tvungen tur i dalen for at komme videre.

Det betyder at man kan tage på nogle lange dagsture, hvor man får brugt tiden effektivt på ski og kommer vidt omkring. Altsammen på lækre, brede velpræparerede pister, som området er kendt for.

I Wagrain er der fokus på børn. Det er utrolig vigtigt, at børns skioplevelser er positive. Derfor ligger vores børnevenlige hoteller i gåafstand fra skiliften. Liftekøerne er korte takket være et moderne liftsystem, så børnenes kræfter ikke skal bruges på at stå kø, men på ski. Desuden har man Wagrain Winter World, hvor man har lavet begynder-snowpark, skistier og tunneller rundt om i terrænnet og dermed skabt et enormt skilegeland, som børnene elsker.

Wagrain byder også på skiløb for erfarne skiløbere. Her er drømmepister til carvingkonger! Store, brede, velanlagte pister med godt udsyn, så man kan lukke helt op! En morgen i Wagrain, med et par helt nyslebne carvingski, kommer rigtigt højt på alles liste over gode skioplevelser, måske oplevelser i det hele taget! Vi anbefaler World Cup-pisten i Zauchensee og Herman Maier pisten i Flachau.

Destinationsfakta
Byens højde:
850 m
Højeste skiløb:
2188 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
350 km
Langrend:
220 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
89
Kabinelifte:
13
Stolelifte:
35
T-lifter:
52
Liftkap. pr. time:
120000

Freeride/offpiste

Man tager ikke til Wagrain for at løbe offpiste. Men er der god sne, kan man sagtens finde noget godt offpiste alligevel. Der er selvfølgelig altid muligheder mellem pisterne, når der er nysne.

Hvis du vil have en rigtig god offpistedag, kan du overveje at lave en udflugt til FlachauWinkl og Zauchensee. Her er der masser af gode muligheder.

Et alternativ er St. Johann, hvor der også findes nogle "hemmelige" steder.

Freestyle

Udover begynder funparken i Wagrain Winter World, har man Østrigs største snowpark, Absolut Park, lige om hjørnet i FlachauWinkl. Den er stor! Uanset om man er helt novice eller Red Bull Pro Rider, kan man finde udfordringer, som passer til een.

En rigtig god idé, hvis man har børn som gerne vil køre freestyle, er at snakke med skiskolen, om at få undervisning. Det er givet godt ud. Dels udvikler man sig meget hurtigere og dels får børnene indblik i parkens sikkerhedsregler og bliver guidet gennem parken, af en som ved hvad det handler om. Det er både trygt for børnene og for forældrene.

Langrend

På grund af sin beliggenhed, er dalen mellem Wagrain og Kleinarl og videre syd på, snedækket det meste af vinteren. Det gør Wagrain til et populært sted blandt langrendsløbere. Alle løjperne har både et klassisk spor og et skøjtespor. Særligt populære er løjpen ind forbi Jägersee, loopet mellem Wagrain og Kleinarl og Tauernloipe. Langs løjperne er der "vandhuller", hvor man kan købe vådt og tørt og restituere. Hvis man kun vil løbe den ene vej, har man altid mulighed for at tage bussen frem eller tilbage. I Wagrain er der desuden et begynderloop, hvor man kan komme i gang med den hyggelige sport.

Desuden kan de lokale skiskoler alle, tilbyde begynderundervisning i langrend!

Læs mereMinimér

Hygge i Wagrain

Wagrain er indbegrebet af hygge og sikkert derfor så mange danskere troligt vender tilbage år efter år. Hotellerne byder på typisk østrigsk stemning, med træfacaderne under snedynerne på tagene. Uanset hvor man indlogerer sig er man tæt på lift og den hyggelige by. Selvom maden på hotellerne er god, kan man også gå ud og spise, på en af de gode restauranter byen råder over. Her kan man selv bestemme hvilke lokale specialiteter man vil smage på. Det østrigske køkken er godt og spændende. TIP: Prøv Oberforsthof alm i Alpendorf.

Man må heller ikke snyde sig selv for den legendariske afterski. Det nyrenoverede Kuhstall eller Kuhberg Alm er sikrer hit, hvor man kan nyde en øl eller en flügeln, akkompagneret af "Hansi aus Tirol", for fuld udblæsning.

Festen her fortsætter til langt ud på natten.

En alternativ afterski med børn er et besøg i det stor badeland, Wasserwelt. Hvis der kræfter til overs efter dagens uforglemmelige oplevelser i sneen.

Husk:

I Wagrain tilbyder Højmark Rejser guider, børnepasning* og spændende ugeprogrammer, så uanset om du er nybegynder, øvet, tager af sted som familie eller med venner, så får du hos os den optimale Wagrain-skiferie.

Husk også, at i Wagrain er dit barn sikker på at få en dansk skilærer i skiskolen, uanset om det er nybegynder eller øvet.

*KUN på Grafenberg Resort.

Bonus: Alle gæster der rejser med Højmark Rejser kan frit benytte Wasserwelt 3 timer dagligt med start fra 1/12 2017.

SE ALLE HOTELLER I WAGRAIN Få hele overblikket

Populære hoteller i Wagrain

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Kirchboden, Wagrain

Halvpension
 • Dejligt pool- og wellness-område
 • 250 meter til nærmeste lift
 • Velegnet til voksne og børnefamilier
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter
eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Tatzlwurm, Wagrain

 • Personlig og venlig betjening
 • Ligger lige over for liften
 • Perfekt til større og mindre grupper
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter


Pistekort over Zauchensee
 • Filtre:
Få rutevejledning
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser