Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Skiferie Saalbach

Pistefakta
140 km
110 km
20 km
2100 m (Top) 1003 m (By)

Det er helt utroligt. Få uger efter, man havde den mest vellykkede familieferie, med glade børn og store oplevelser, er man tilbage i Saalbach. Denne gang på herretur, med lange dage på ski og lange aftener i højt humør med gutterne.

Uanset om man skal på den ene eller anden skiferietype, er det svært at komme uden om Saalbachs geniale Ski Circus. Det leverer altid fra øverste hylde.

Skiferie for den kræsne skiløber

På skiferie i Saalbach i Østrig får du garanti for gode oplevelser. Her er skiløb i verdensklasse, østrigsk hygge og afterskistemning ud over det sædvanlige og et væld af aktiviteter uden for pisterne.

Området er sammenhængende på en måde, så alle kan være med - lige meget hvilket niveau, man er på, og om man er barn eller voksen.

NYHED!

Højmark Rejser har fra sæsonen 2017/2018 tre EGNE HOTELLER i Saalbach, hvoraf Hotel Bärenbachhof er det ene. De 2 andre er Hotel Auwirt og Hotel Herzblut.

Området fornyer sig også!
Hvis du har været i Saalbach, har du måske stået i kø ved Schönleiten liften. Specielt om formiddagen, kan der være ret mange mennesker. Den gamle lift havde været i drift siden 1987, så det var tiltrængt med en udskiftning. Den nye lift er en topmoderne 10 personers gondol med siddepladser.

Så nu er der fuld effektivitet i hele Skicirkus Saalbach, hvor du har 270km sammenhængende pister at løbe på, i både Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn.

Saalbachs område er genialt og det er det, der har givet byen sin kultstatus bland familier og livsnydere. God afterski afspejler dagens oplevelser i sneen. Derfor er afterskien i Saalbach også blevet så god og populær.

Saalbach er en enormt hyggelig by med masser af caféer, knejper, restauranter og barer. Der er shopping og masser af gode timer at tilbringe her, når lifterne lukker.

Saalbach er selvfølgelig kendt for afterski på HinterHag. Det skal du naturligvis prøve; det er en helt særlig oplevelse.

Skiløbet

Saalbachs Skicirkus består af fire områder: Saalbach, Fieberbrunn, Leogang og Hinterglemm. Hver især udgør de en perle, som kan give en god skiferie. Tilsammen udgør de et af Østrigs største skiområder og med en helt utrolig effektivitet, sikrer de at skiferien bliver en formidabel oplevelse som vil blive husket i årevis.

270 km velfriserede pister i et indbydende terræn, med lynhurtige lifter som hurtigt fører dig op til næste tur.

Det mest imponerende ved området er sammenhænget. Når man løber rundt i området er det sjovt hele tiden. Det lægger igen op til, at man hver dag tager rundt i terrænnet og får set det hele. Ingen steder er skiløbet for svært eller for let. Uanset hvor man er, er der en vej ned der passer til ens niveau.

Destinationsfakta
Byens højde:
1003 m
Højeste skiløb:
2100 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
270 km
Langrend:
13 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
63
Kabinelifte:
29
Stolelifte:
22
T-lifter:
19
Transfertid:
2 timer

Hinterglemm

Oprindeligt foregik skiløbet i Glemm-dalen, hvor Saalbach og Hinterglemm ligger side om side. Dalen er helt genialt beliggende til skiløb. Den er øst-vest-vendt og har dermed en nord og en sydside. Sydsiden hvor solen dominerer er ikke særlig stejl. Det betyder, at det er røde og blå pister, som slynger sig ned af bjergsiden, mellem træerne og de hyggelige alms.

Nordsiden, derimod, er stejlere, mere eksponeret og ligger mere i skygge. Det betyder sorte pister og god sne. Det er blandt andet her, VM-pisterne fra 1991. Her vandt legenderne Marc Girardelli, Stephan Eberharter og svenske Pernilla Wiberg VM-guld og pisterne er tekniske og stejle. Det betyder ikke at den side af dalen er forbeholdt eksperter. I Saalbach-Hinterglemm kan man faktisk komme med rundt i hele området, næsten uanset niveau. Man skal bare huske at tjekke pistekortet.

Leogang

Fra Saalbach kan man løbe på ski over i nabodalen og ned til Leogang. Det er herovre den store Nitro snowpark ligger. Der er også nogle rigtigt fede pister herovre og de fleste af dem ligger på den nordvendte bjergside og har dermed ikke direkte sol på. Det betyder, at sneen ofte er god heromme. Leogang er helt sikkert et par dages afstikker værd, når man er på skiferie i Saalbach. Og man behøver ikke at kører tilbage til frokost. Den kan man nemlig fint snuppe her.

Fieberbrunn (freeride/offpiste)

Til sæsonen 2015/2016 blev skiområdet i Fieberbrunn en del af Saalbach. Så nu kan du løbe på ski fra Hinterglemm-området og videre til Fieberbrunn og opleve dette freeride-mekka!

Fedt skovterræn til dage med snevejr og utroligt mange muligheder ovenfor trægrænsen når solen er fremme.

Selv om Fieberbrunn ligger et par hundrede meter lavere end Saalbach og det højeste skiløb er på samme højde, får Fieberbrunn mere sne! Det skyldes beliggenheden lidt længere mod nord, hvor de fleste storme kommer fra. Derudover ligger meget af Fieberbrunns terræn på skyggesiden, så sneen holder sig kold og lækker.

Fieberbrunn er i 2017 vært for Freeride World Tour. Det understreger Fieberbrunns position som freeridedestination, med sit fantastiske og let tilgængelige offpistterræn.

Der er også gode muligheder for offpiste i resten af Saalbach-området. Mellem pisterne er der ofte god sne, især på sydsiden af dalen, hvor skyggen holder sneen god. Det er samtidig her, det stejleste terræn er.

En stor fordel er, at langt de fleste ikke kommer til Saalbach for at løbe offpiste, så der er ikke så meget rift om sneen som på andre destinationer.

Freestyle

Det er nok lidt overset, at Saalbach også råder over nogle helt unikke freestylemuligheder.

I Hinterglemm ligger den store Nightpark med begynder, medium og prolinier. Der er tale om rene rail eller kickerlinjer, som giver de bedste muligheder for målrettet træning. Som navnet indikerer har parken også åbent om aftenen, så man virkelig kan få noget ud af ferien.

Nitroparken ligger oppe i Leogangs terræn og skiller sig ud fra andre snowparks, ved at være baseret på kreative obstacles. Det betyder, at det ikke bare er straighte rails og kickers, men at her er nogle muligheder, for at bruge sin fantasi, til nye seje tricks. Nitroparken har selvfølgelig også mere "normale" obstacles, men det er det kreative, der er i fokus.

Langrend

Der ligger en 10 km løjpe med udgangspunkt i Hinterglemm. Det er en lækker runde i flotte omgivelser og perfekt til en tur om eftermiddagen.

Man satser ikke på langrend i Saalbach og Hinterglemm. Hvis man vil have en langrendsferie eller kombi med alpint, anbefaler vi Schladming.

Oplevelses-TIPS

Kyllingemanden

Et lille tip. Kyllingemanden Huwi er berømt og berygtet for hans vanedannende kyllinger. Han startede i en lille biks ved Asitz Bergstation, hvorfra han har serveret ovnstegte, roterende kyllinger i årevis, men henover sommeren har han totalrenoveret en restaurant ved samme station, så han nu kan servere de lækre kyllinger i en kæmpe Alm. Det er et imponerende syn, og stedet i sig selv er en oplevelse. Det er en eksklusiv restaurant med et kæmpe glasparti, der viser en smuk panoramaudsigt ud over alperne. I skal helt sikkert give jer selv den

Azits Bräu Bryggeri

Et andet rigtigt godt tip er Asitz Bräu, bryggeriet i Leogang, som er det højest beliggende bryggeri i Europa. De serverer deres egen øl i de mest imponerende omgivelser, der mest af alt minder om en borg. Restauranten er på tre etager og har en udendørs solterrasse, der i alt kan rumme 500 gæster. Omgivelserne er klassisk østrigsk med lederhosen, træinventarer og store ølglas, men samtidig serverer de mad i høj kvalitet. Det er især mændenes toiletter på tredje sal, der vækker begejstring, da der er vinduer ved pissoiret, så man kan kigge ud over alperne, mens man tisser – og omvendt kan vinke ind fra liften.

Læs mereMinimér

Afterski Saalbach

Hinterhag er Østrigs vildeste afterski, med en hel speciel sagnomspundet karakter.

Omdrejningspunktet for aftenen er musikken, der leveres af Josef – en aldrende mand, der har været en del af Hinterhag hver eneste dag i sæsonen i mange, mange år. Josef har en guitarist og en trommeslager med sig og sammen går de igennem en blanding af radiohits og de klassiske afterskirytmer, mens han ind imellem råber: HALLOOO ud til publikum, der trofast besvarer i kor.

Ind imellem spilles klassikerne og alle, der har været i Østrig, kender efterhånden: 

HEY! WIR WOLLEN DIE EISBÄREN SEH’N, OOH-OH, OOH-OH, OH! 

Cowboy und Indianer, Sweet Caroline og Fliegerlied danner rammerne om en rigtig tyrolerfest, der peaker, når ejeren Evi træder frem. Evi har været der siden 1976 og hver eneste aften, stiller hun sig op på podiet på første sal og kaster merchandise ud til gæsterne. Svedbånd, t-shirts, tørklæder og klistermærker kastes ud og folk går helt amok. Hinterhag er en hel speciel oplevelse.

Arrangementer

Guiderne bor i byen og kender alle de gode steder både på liften og i byen, så brug endelig deres viden, tricks og erfaring, når I er på skitur. Vi har flere arrangementer i løbet af ugen. Vi har for eksempel pistevisning, picnic i bjergene, kælkeaften på en oplyst kælkebane, lokal snapsesmagning og det føromtalte pubcrawl. Vi har et velkomstmøde, hvor guiderne præsenterer sig selv, byen og de mange muligheder.

”Hvor skal vi tage hen, hvis vi er på begynderniveau?” ”Hvor ligger de lækreste offpiststeder?” ”Hvor er det bedst at mødes til frokost?” ”Hvilke pister giver gode udfordringer?” eller ”Hvor finder vi de bredeste pister?” Der kan være mange spørgsmål, også selvom det ikke er første gang man er i Saalbach, og her kan guiderne dele ud af deres erfaringer og oplevelser i området.

Felsensteak hos Peters

I 25 år har Peter sunget for din bøf på 12 forskellige sprog. Han har en charmerende karakter og en utrolig evne til at få folk til at slappe af og nyde den unikke stemning i restauranten. Han står for underholdningen hver eneste aften, hvor man får serveret sin bøf rå på en lavasten, og her skal man være med til at stege den og få hvidløgssmørret til at danse wienervals på bøffen. Nogle bryder sig ikke om underholdningen og trylleshowet i weekenderne, mens andre bliver stamgæster og kommer igen år for år.

Har man aldrig besøgt Peters, er det helt sikkert en af de oplevelser, som man må give sig selv, når man er i Saalbach.

Nye lifter – Investering

Saalbach investerer rigtig meget i deres skiområder. De finder konstant nye logistiske løsninger, der er fantastisk set med skibriller. De investerer i effektive lifter, der gør skiløbene og ikke mindst offpistmulighederne lettere. Det giver en rigtig god skioplevelse, når man ikke skal stage eller tage busser hen vil liften, når man har fundet en rigtig god pist, og det giver et solidt skiområde.

Fieberbrunn er det nye i år, men det er ikke kun nye lifter, der kommer til. Saalbach fornyer også deres eksisterende lifter, som får varme i sæderne og træklifte skiftes ud.

Logistikken fungerer i Saalbach, hvor du næsten altid ender ved en lift lige meget hvilken pist du kører ned ad, og mange steder er der flere alternativer, så grupper og familier kan køre sammen uanset niveau. Er der en stejl pist, er der en lettere pist ved siden af, som ender op ved den samme lift, så man hele tiden kan følges ad og fortsætte skituren sammen.

Der er også anlagt trailruns, som er pister med boadercross inspirerede udfordringer med små hop og dybe kurver til børn og barnlige sjæle.

Saalbach investerer i deres bjerge og det kan man mærke som gæst.

Mini skiferie i Saalbach

Hvad skal man nå, hvis man kun har tre eller fire dage i Saalbach?

Man skal for det første nå at få løbet som mange pistekm. som muligt. Saalbachområdet har rigeligt med udfordringer, og samlet set får man hele pakken: Hinterglemm er korte, men gode, brede piste, Fieberbrunn har god freeride muligheder, Leogang har en velfungerende funpark og særlige langrendsløjper, der strækker sig over 150 km, mens Saalbach har lidt af det hele.

På en miniferie skal man opleve den fantastiske atmosfære i byen – både den hyggelige og den festlige, og her er en pubcrawl med vores guider en sikker vinder. Vi anbefaler også, at I besøger kyllingemanden Huwi ved Asitz Bergstation ved Leogang, der laver himmelske kyllinger.

SE ALLE HOTELLER I SAALBACH Få hele overblikket

Populære hoteller i Saalbach

eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Bärenbachhof, Saalbach

 • Gåafstand til liften
 • Wellness-afdeling med sauna og dampbad
 • Ophold med morgenmadsbuffet og 3-retters-aftenmenu
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter
eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Auwirt, Saalbach

 • Perfekt beliggenhed
 • Bo centralt i Saalbach
 • God standard
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter
eget hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Herzblut, Saalbach

 • BØRNEPRISER op til 18 år
 • Kort afstand til liften
 • Skøn wellness-afdeling
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Gästehaus Wechselberger, Saalbach

 • Skiløb til og fra døren
 • Beliggende på solsiden med en smuk udsigt over Saalbach
 • Opholdet er med morgenmad
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Pension Astergut, Saalbach

 • Ski in/out
 • Fantastisk beliggenhed
 • 50 meter til afterskistedet Hinterhag Alm
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Berger Sporthotel, Saalbach

 • Fremragende beliggende
 • God morgenmadsbuffet
 • Wellness
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Hotel Central, Saalbach

 • Bo midt i Saalbach gågade
 • Hyggelige værelser
 • God morgenmad
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter

Kunsthotel Hinterhag, Saalbach

 • Wellness
 • Solterrasse
 • Tæt på Hinterhag Alm
Prisen inkluderer:
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser