Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

På biloplevelse i Schladming

tirsdag d. 28. november 2017

Motorstøjen gjalder mellem bjergene. Normalt ville man måske blive irriteret over larmen, især lige når man nyder ferien allermest. Men når den kommer fra gamle klassiske biler som Bugatti 37A (1928), Bentley Speed Six (1928), Lagonda T2 Compressor (1930) Veritas RS (1948) alle mulige Ferrarier, Porscher, Mercedeser, Jaguarer mfl. og mange mærker som for længst er holdt op med at producere biler, er det lidt noget andet. Så er det en oplevelse som lige giver det lille ekstra, som man ikke troede var muligt på en perfekt ferie... uanset om man har benzin i blodet eller ej.

 

 

 

 

Hvert år i midten af juli, afvikles der Ennstal Classic, som er et etape-motorløb for klassiske biler. Udgangspunktet er Gröbming i Ennstal, men etaperne bliver afholdt på afspærrede bjergveje i et større område af Steirmark. Det leder blandt andet de klassiske biler gennem Red Bull Ring i Spielberg, som normalt lægger asfalt til det Østrigske Formel 1 Grand Prix. Her har legender som Ronnie Pettersson, Niki Lauda og Michael Shumacher alle vundet, så stedet emmer af nostalgi og motorlarm og giver samtidig Ennstal Classic et kvalitetsstempel, som et af de mest agtede Classic Car-events i Verden. Det betyder igen, at nogle af de mest sjældne biler deltager i det legendariske træf.

Torsdag aften slutter dagens etape således i Schladming. Bilerne kommer ind gennem byen og lige forbi Hotel Planai, fortsætter en runde gennem centrum inden de kører gennem gågaden for at tage opstilling på torvet foran rådhuset, kun et par hundrede meter fra Planai.

Hver gang en bil kommer gennem gaden fortæller speakeren hvem der kører, hvilken model bilen er og hvornår den er fra. Bilerne er et tilløbsstykke for alle på tværs af køn og alder. Fra højtalerne buldrer Steppenwolf's, Born to be wild og andre klassiske kørehits og selv teenagedøtre, bliver for en kort bemærkning motorjunkies og drømmer måske om at blive fragtet til og fra skolefester i en af de utallige drømmebiler.

For en gangs skyld er det ikke selfies der tages. Det er som i gamle dage, hvor man fik en anden til at tage billedet... Hele bilen skal jo gerne med på billedet og der er ingen tvivl om at mange Facebook-profilbilleder er blevet udskiftet i løbet af aftenen.

En ting skiller dog aldersgrupperne lidt. Porsche er officiel sponsor på eventet og har taget deres nyeste modeller med som udstillingsbiler. Det har en voldsom tiltrækningseffekt på de yngste, som hellere vil fotograferes med en potent Porsche GT3 end en klassisk 356 Spider. Omvendt er det for deres forældre, som flokkes om de ældste og mest legendariske biler.

I løbet af aftenen ruller den ene bil efter den anden ind på pladsen og hver gang lyder der et misundelsessuk fra publikum. Til sidst holder der flere hundrede gamle specialbiler på pladsen og man tør slet ikke tænke på værdien af dem.

Hele optoget har lokket mange tilskuere til og sammen med de mange deltagere giver de et fantastisk liv i gaderne. Folk sidder uden for cafeerne og restauranterne og får en øl eller en kaffe og der bliver diskuteret biler, fortalt om biler og prioriteret biler. Senere, når der er faldet ro på byen og hovederne har ramt hovedpuderne, bliver der helt

 

 

Læs mere om Schladming Klik her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser