Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Skiferie for begyndere med børn

torsdag d. 25. september 2014

Jomfru-skituren

Når I skal af sted på første skitur med børn, er der mange ting at overveje. Selvom man er erfaren skiløber, så er det bare noget andet, når der pludselig er børn med.

For ferierådgiver Jette Lindholm medførte det en del bekymringer op til turen, og det tog lidt tid at give slip på de kære små, da de kom af sted. Men resultatet blev en fantastisk tur, som alle i familien glæder sig til at gentage.

Nybegynder på ski

Hvilke overvejelser gjorde I jer, før I bestilte turen?

Vi talte med nogle venner, som havde været af sted med børn, og jeg spurgte også mine kolleger om deres erfaringer. Det gav ro at vide, hvilke overvejelser vi skulle gøre os. 

Hvad var jeres ønsker til destinationen?

  • Beliggenhed tæt på alt
  • Plads i lejligheden
  • Pool og legerum på hotellet
  • Dansk skiskole

Hvor ville I gerne hen?

Min mand og jeg talte meget om beliggenheden. Vi ville bo et sted, hvor der var kort til alt. Det har Grafenberg resort i Wagrain. Vi havde en stor lejlighed med to soverum, så der var god plads til hele familien. Når vi ikke var på ski, nød vi meget bare at være sammen i lejligheden, snakke dagen igennem, hygge og at spille UNO, som blev det helt store på turen. 

Hvilken pensionsform valgte I?

Vi valgte at have halvpension, så der var styr på morgen- og aftensmaden og mulighed for at spise frokost i nogle af de mange hytter på bjerget. For os var det vigtigt, at tiden blev brugt på ski og på at slappe af og nyde hinandens selskab. At vi kunne være sammen med børnene 120 procent. Uden stress.

 

Rejste I alene eller sammen med andre?

Vi overvejede at tage af sted med et vennepar, der også har børn, så børnene havde hinanden i skiskolen, men vi valgte at tage af sted selv, og det var intet problem.
Vores børn havde hinanden, og så lærte de samtidig en hel masse andre børn at kende. Om aftenen legede de med børnene fra skiskolen, mens vi voksne sad sammen i lobbyen og hyggede, og børnene løb til og fra.

 

Hvad var jeres overvejelser om skiskole til børnene?

For os, måske især mig, var det afgørende, at der var dansk skiskole til børnene. Jeg oplever også i mit job som ferierådgiver, at mange familier efterspørger netop dette. Det er trygt at vide, at ens børn kan forstå den instruktør, de får.

Hvordan forberedte I børnene?

Inden vi tog af sted, talte vi med dem om, at de skulle i skiskole for at lære at stå på ski, og at vi ikke ville være der. Det var de helt okay med. Det var nok mig, som havde det sværest ved at slippe dem. Børn kommer hurtigt til at se op til deres skilærer og hygger sig med de andre børn.

 

Hvordan var det at lade børnene være alene i skiskole?

Instruktørerne ser helst, at man som forældre ikke står og ser på børnene i skiskolen. Det var lidt svært at give slip, men jeg opdagede, at min søn kunne meget mere, når jeg ikke var der. Og så fik min mand og jeg også tid alene på ski. De første dage spiste vi frokost med børnene, men de syntes faktisk, det var snyd, at de ikke skulle spise sammen med de andre deltagere i skiskolen, så det fik de lov til.

 

Hvem spurgte I til råds på turen?

Vi spurgte tit guiderne om råd på turen. Hvor der var godt at spise, hvor vi kunne tage hen på tur osv. Det skal man bare benytte sig af, for de ved rigtig meget om området. Generelt er folk i Østrig utrolig søde og hjælpsomme. Hotelpersonalet var altid klar til at hjælpe eller komme med gode råd. Ved skilifterne hjælper man hinanden; der er altid en, som hjælper med børnene. Der er intet snobberi. 

Skiferie for nybegyndere

Hvad lavede I ud over at stå på ski?

Der er gode muligheder for at tage til afterskiing i Østrig med børn. Vi benyttede os kun af det en enkelt gang, hvor der var diplomuddeling med skiskolen, og alle var med. Det var super hyggeligt, men ellers var vi trætte alle mand efter en lang dag på ski. En enkelt dag var vi også på tur til Die Rote 8er, et andet skiområde 20 min. kørsel væk. Det var sjovt at se noget andet sammen.

 

Hvad var de tre bedste ting på turen?

  • Ren afslapning. Vi skulle ikke tænke på maden pga. halvpensionen, men kunne bare læne os tilbage og nyde tiden og hinanden. Det var 100 procent kvalitetstid for familien.

 

  • At stå på ski sammen som familie. Efter tre dage med skiskole var vi alle sammen af sted hver dag sammen. Det var fantastisk at dele det.

 

  • Hotellet. Der er styr på alt. God mad. Hjælpsomt personale. Gode faciliteter med pool, legerum, og aktiviteter for børnene. En aften var der filmaften med popcorn. Men ofte var vi bare sammen i lejligheden og hyggede os.

 

Er der noget, du ville gøre anderledes næste gang?

Nej, der er faktisk intet, jeg ville have haft anderledes. Det var sådan en god tur. Vores snakke inden turen og planlægningen af den gjorde, at der var styr på tingene, og vi kunne slappe helt af og nyde ferien sammen. 

Dit bedste råd til andre førstegangs-børnefamilier:

Jeg er klart blevet en endnu bedre ferierådgiver, efter at jeg selv har været af sted og mærket på egen krop, hvordan det er at rejse med børn. Hvilke bekymringer og overvejelser, man gør sig, og hvordan man ønsker, ferien skal være. Mit bedste råd til andre er at få afklaret ønsker og behov, inden de tager af sted, og book det, der er brug for, hjemmefra fx pension, skiskole, ski og andet udstyr.

Så tag endelig kontakt til os, inden I booker jeres næste skitur. Vi tager altid en snak om jeres ønsker og behov, så I får den bedst mulige ferie.


Kommentarer
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser