Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Tre af de helt skarpe til Christoffer Faarup.

mandag d. 06. november 2017

Christoffer Faarup er 24 år og den bedste alpine skiløber Danmark har haft nogensinde. Han kører placeringer ind i styrtløb og super G, som er helt surrealistiske for en dansker og i virkeligheden ville passe bedre til skiløbere fra lande med stolte skitraditioner.

Sæsonen 2017/18 er den hidtil vigtigste i Christoffers karriere. Udover OL i Sydkorea, hvor han kan placere Danmark solidt på det alpine verdenskort, kører han også samtlige World Cups, på nær en, i fartdisciplinerne.

Selv om karrieren endnu ikke har nået sit højdepunkt, har den unge dansker allerede haft nogle skioplevelser, som meget få danskere tør drømmer... Vi har spurgt ham til den vildeste og den værste og også spurgt ham, hvilken piste der efter hans mening er den sjoveste!

Den vildeste oplevelse?

”Når man har kørt med i et hav af styrtløb overalt i Verden er det selvfølgelig svært at pege en ud. Dog synes jeg at World Cup styrtløbet i Val Gardena i 2013 var en vild oplevelse, som skiller sig lidt ud. Det var mit første World Cup-styrtløb i sæsonen på europæisk grund. Dagen før havde jeg kørt mit livs super G og var kommet klart inden for kvalifikationskravet til OL. Med et godt resultat fra Lake Louise i bagagen, var mit første store mål, deltagelse i OL i Sochi, en realitet. Det betød at jeg kunne køre helt afslappet og nyde hver et sving og pukkel i den svære styrtsløbsbane.

Netop det år var forholdene vildt svære. En uge inden løbet var der helt grønt på hele bjerget og alt tydede på en aflysning. Men italienerne lykkedes på mirakuløs vis, at producere nok sne til at dække hele pisten. Men det tynde kunstsnelag var medvirkende til et mere ujævnt og hurtigere løb, end tidligere. Det betød også, at man tog endnu mere luft på de store hop banen er kendt for.

Da jeg kom ned over kamelpuklerne som er tre store hop på række blev jeg målt til mere end 150 km/t og selv om jeg gjorde alt for at undgå at tage luft, fløj jeg mere end 70 meter på den største af dem. Det var en vild oplevelse!

At resultatet så blev endnu bedre end dagen før og jeg dermed slog en tyk streg under min berettigelse til OL og jeg modsat løbende inden kvalifikationen var i hus, kunne nyde løbet på en helt anden måde, gjorde hele oplevelsen til én af de bedste i min skikarriere.

Samtidig er det sådanne oplevelser der motiverer til at blive endnu bedre og øge fokus på træningen.”

Den værste oplevelse?

”I 2011 var jeg til mit første junior VM i Crans Montana. Jeg var kun 18 år og havde ikke prøvet kræfter med noget der mindende om det før. Konkurrencen var et stort skridt på vejen til at blive Verdens bedste og jeg var nervøs. Som rookie og dansker er man oppe imod nogle ekstra svære udfordringer. Dels mangler man erfaringer til at håndtere hele situationen og dels kører man sidst i løbet hvor banen er kørt op og ekstra hård. For mig er styrtløb helt klart kongedisciplinen og der jeg helst vil præstere. Så jeg forsøgte at sætte mig selv maksimalt op til det.

Jeg pressede mig selv ned gennem banen, som var blevet ufattelig svær. Jeg fandt aldrig rigtigt ind i rytmen og kæmpede mig nedad. Til sidst brændte det så voldsomt i benene, at jeg næsten ikke kunne stå på dem. Det lykkedes mig, at kæmpe mig i mål, men da jeg krydsede målstregen med 120 km/t og skulle bremse måtte de kapitulere. Jeg ramte derfor skævt på ”bremsepuklen” de andre havde lavet og fløj direkte, med fuld fart, ind under sikkerhedshegnet. Den voldsomme kraft slog al luft ud ad mig og jeg blev trykket helt sammen, så det føltes som om kroppen var ved at eksplodere. Da jeg blev hjulpet derfra havde jeg voldsomme smerter og det første jeg sagde til min far, da han kom hen til mig, var, at jeg aldrig ville løbe på ski mere. Hvis det skulle byde på de her oplevelser, kunne det hele være lige meget.

Heldigvis kom jeg på andre tanker og i dag, tror jeg måske at oplevelsen trods alt har styrket mig og overbevist mig om, at man ikke kommer sovende til gode resultater.”

Den sjoveste piste?

”For mig er skiløb udelukkende sjovt. Det betyder at jeg har haft det sjovt på alle pister og derfor er det lidt svært at sige hvilken der er sjovest.

Jeg synes dog, at VM.pisten i Schladming, kunne være et godt bud. Den har et rigtigt sjovt forløb og ligger godt til min kørestil. Jeg debutterede til VM dernede i 2013 og betragtede det lidt som, ”at være med for at lære”. Det betød også, at jeg ikke følte noget pres og der var ingen store forventninger til mig. Så jeg kunne lade skiene løbe og nyde styrtløbet til fulde.

Pisten har et varieret forløb, med stejle passager, lækre glidestykker og et langt udfordrende ”off camber” sving. Målhanget er eksponeret og man hamre direkte ned i byen hvor der mellem og på bygningerne er bygget store tribuner til mere end 25.000 tilskuere. Det giver en super tæt og intim stemning, som man kan mærke helt ind under fartdragten.”

 

VM-pisten i Schladming kan køres af de fleste dygtige skiløbere og er let tilgængelig. Tager man den fra top til bund i mellemstore sving har man stærke lår. Her skal man tænke på, at til VM bliver den kørt i æg med hastigheder over 130 km/t. Det siger noget om den fysik Christoffer og de andre worldcupløbere har.

Find skirejser til Schladming Schladming

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser