Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på +45 97 325 325

Højmarks Bad Gastein

Pistefakta
60 km
117 km
24 km
2686 m (Top) 1100 m (By)

Saturday

5 °
-1 °
06
12
18
24

-1°

Sued
0 t
5 m/s
2,3 mm

Light snowfall in the early morning, but most of the day will be dry.
© ZAMG

Fuld fart på skiene ned ad de lækre pister, i den dybe puddersne eller i den store snowpark, efterfulgt af underholdende afterskiing og fuld drøn på nattelivet - Bad Gastein kan det meste...

Skiløbet i Bad Gastein, er bygget op omkring den gamle, hyggelige kurby, hvor termiske kilder har tiltrukket turister i 100-vis af år. Med fantastiske pister, gode offpistemuligheder og en legendarisk afterski, er Bad Gastein og Gasteindalen, stadig en magnet på livsnydere og feststemte skiløbere.

Her trives ski-elskere, der mener, at udfordrende skiløb, afterski og natteliv er de tre vigtigste ting på en skiferie.

 

- Skiferie i Bad Gastein

Midt i Gasteindalen, på og omkring en klippekant over en imponerende slugt, ligger den smukke by Bad Gastein. De gamle, charmerende bygninger ligger bygget ind i det stejle terræn og giver et historisk sus. I de hyggelige gader og på de smukke pladser ligger restauranter og cafeer dør om dør og skaber den perfekte ramme, til afslutningen på en perfekt dag i sneen. Om aftenen bliver gaderne indtaget af feststemte unge, som har kræfter til en skiferie med fuld fart på døgnet rundt. Bad Gastein har et internationalt, pulserende liv gennem hele skisæsonen.

Dagene bliver tilbragt på ski eller board på et af de fem bjerge dalen råder over. Terrænnet er udfordrende og med skiløb helt op i næsten 2700 meters højde, er snesikkerheden helt i top. Skiløbet er fordelt både i højalpint og trædækket terræn og giver optimale forhold uanset vejret.

Skiløbet

Bad Gastein er en del af det imponerende Ski Amadé med 860 km pister!

I Bad Gastein-skiområdet finder du alt; fra fine carvingpister til de sorteste afgrunde og rigtig gode offpiste og freeride-muligheder.

Gasteinertal består af fem skiområder med 50 lifte. Moderne gondoler og skibusser fragter dig nemt mellem de forskellige systemer; Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein og Graukogel. Du kan faktisk følge solens færden dagen igennem eller fokusere på skovpisterne, hvis det sner eller er tåget.

Stubnerkogel, Schlossalm og Graukogel

Ovenover Bad Gastein ligger Stubnerkogel, som er forbundet med Schlossalm ved Bad Hofgastein, via Angertal og dermed udgør det største område i dalen. Området er stort og med brede pister som går fra toppene højt over trægrænsen, hele vejen ned over de nøgne bjergsider og gennem træerne længere nede. Der er masser af hyggelige restauranter spredt udover terrænnet, hvor man kan nyde sin frokost i solen.

Angertal er det perfekte udgangspunkt for familier og begyndere, som vil have trygge omgivelser for at komme godt i gang med skiløbet og bygge skikarrieren stille og roligt op.

På den anden side af byen ligger Graukogel. Området er ikke særligt stort men byder på næsten 1500 højdemeter med stejlt terræn. Den lidt isolerede beliggenhed gør, at man nærmest har pisterne for sig selv.

Destinationsfakta
Byens højde:
1100 m
Højeste skiløb:
2686 m
Længste nedkørsel:
7 km
Total pistelængde:
201 km
Langrend:
98 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
48
Kabinelifte:
10
Stolelifte:
18
T-lifter:
20
Liftkap. pr. time:
70118

Udforsk Sportgastein og Dorfgastein
Sportgastein ligger længst inde i dalen. Her finder du det højeste skiløb. Pisterne ligger på den nordvendte bjergside i mellem 1600 og 2700 metershøjde og sikrer lækker pulversne langt ind i foråret. Området ligger i nationalparken, Hohe Tauern og fra toppen har man en fantastisk udsigt over hele det højalpine område, hvor også Østrigs højeste bjerg Gross Glockner (3800) ligger.

Dorfgastein ligger ved indgangen til Gasteinerdalen og byder på skovpister og lange brede pister. Området hænger sammen med Grossarl på den anden side af bjergkammen. Det er et rigtigt godt sammenhængende område og mindst en dag værd.

Freeride/Offpiste
Sportgastein er et oplagt sted at køre offpiste. Med den høje beliggenhed på den nordvendte bjergside, kommer der meget sne og den holder sig kold i lang tid. Dertil kommer, at området er helt fantastisk med mange muligheder.

Der er selvfølgelig også masser af muligheder mellem træerne på alle de andre bjerge. Det giver nogle rigtigt gode forhold når vejret ikke tillader højalpint skiløb. En lille hemmelighed er, den nordvendte side mellem Dorfgastein og Grossarl. Her er en rigtig god skiroute og der er muligheder mellem træerne ved siden af pisten. Selv om det ikke ligger så højt er der ofte overraskende god sne.

Bevæger man sig udenfor pisterne har man selvfølgelig en guide med og helt sikkert sikkerhedsudstyr (bipper, skovl og sonde).

Freestyle
Hvert år afholdes der Red Bull PlayStreets i Bad Gastein og freestyle er dermed en del af byens DNA. Den store park ligger på Stubnerkogel og kan byde på freestyle i verdensklasse.

Vil man gerne have freestyle i lidt mere trygge rammer, ligger der en mindre snowpark på toppen ved Dorfgastein. Her kan man sagtens lade teenagere køre selv, mens man selv tager en tur på pisterne ved siden af.

Langrend
I Gastein er der 45 kilometer velpræparerede langrendsløjper til både klassisk og skøjt. Ved Sportgastein ligger en højalpin løjpe i 1600 meters højde. Det betyder at den er snesikker langt hen på sæsonen. 

I både Bad Gastein og Bad Hofgastein ligger der lysløjper hvor man kan løbe en runde om eftermiddagen eller aftenen.

Fælles for alle løjperne er, at de går forbi nogle af dalens hyggelige serveringssteder. Det betyder, at man som langrendsløber kan tage del i hyggen og stemningen omkring østrigsk gastronomi og gæstfrihed.

Kultur, gastronomi og hygge

Bad Gastein er kendt for sine unikke varme kilder og dejlige termiske bade. Et besøg i Felsen Therme er et must under en skiferie i Bad Gastein. Det er en fantastisk måde at holde en alternativ afterski på.

Er man mere til traditionel østrigsk afterski med weissen, jägerbombs og høj musik, har Bad Gastein også det. Vil du indendørs er der Haeggblom - en aflang bar med Skandinavisk islæt og meget gang i den! Alternativt er der Silver Bullet, en amerikansk/canadisk-inspireret bar med afterski i to etager, der henvender sig til det mere modne publikum med livemusik hele sæsonen.

Der er et også et bredt udvalg af gode spisesteder. Mange har et traditionelt østrigsk menukort krydret med egnsretter lavet på lokale råvarer. Der er selvfølgelig også mulighed for et mere internationalt køkken, med pizza og fast food. 
TIP: Et lækkert restaurantbesøg i Bad Gastein er Angelo's, som er autentisk italiensk mad der er fremstillet af råvarer fra Gasteindalen.

Byen har et pulserende natteliv. Ligegyldigt hvilken nat i ugen du går ud, er der altid fest. Gå ikke glip af et besøg på Almrausch eller Ginger & Gin under din næste skirejse til Bad Gastein.

Leder du efter en oplevelsesrig skiferie, er Bad Gastein det rigtige sted. I Bad Gastein blandes international puls med et dejligt twist af østrigsk gæstfrihed. Ingen er overrasket over, at Bad Gastein fastholder sin position som et af de mest populære skisportssteder i Østrig.

Læs mereMinimér
SE ALLE HOTELLER I BAD GASTEIN Få hele overblikket
  • Filtre:
Få rutevejledning
+45 97 325 325
Skiferie - Højmark Rejser